Ga nevenactiviteiten doen naast je studie

contact@studentenbrainstorm.nl        070 - 220 69 70

Blogs

Leuke verhalen over het studentenleven

Doe nevenactiviteiten naast je studie


Studeren doe je natuurlijk zodat je een baan krijgt in de toekomst. Maar waarom niet ook een beetje genieten van het studentenleven als je er toch middenin zit? Er zijn zoveel leuke en leerzame nevenactiviteiten! Wij vertellen je welke er zijn en waarom je ze moet doen.


Waarom nevenactiviteiten?

Je kunt natuurlijk braaf naar je colleges gaan en je studiejaren uitzitten, maar er zijn veel leuke dingen te doen rondom je opleiding. En dan heb ik het niet over die studentenavonden waar je veel te veel bier zuipt. Ik heb het over activiteiten die vragen om uitdaging, ambitie en ontwikkeling. Naast dat jij veel mensen leert kennen en veel ervaring opdoet, staat dit ook nog eens goed op je cv. Werkgevers houden van mensen met ambities die bereid zijn om meer te doen dan alleen standaard taken. Dit kan net dat extraatje zijn!


Wat voor nevenactiviteiten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg klassenvertegenwoordiger worden. Maar er zijn ook verschillende opleidingscommissies, zoals bijvoorbeeld een vertegenwoordiger van de examencommissie. Deze opleidingscommissies zorgen ervoor dat jij veel mensen leert kennen in binnen jouw vakgebied. Connecties zijn altijd handig voor later.  Nog iets wat je kunt doen is een tussenjaar nemen en deelnemen aan het bestuursjaar.


Meer over het bestuursjaar

Tijdens een bestuursjaar houdt je je samen met vier andere bestuursleden bezig met het beleid wat de opleidingsorganisatie ontwikkeld. Hierbij ben je verantwoordelijk voor plannen en organiseren, communicatieve vaardigheden, leidinggeven en meer.  Je gaat naar congressen en borrels, leert veel nieuwe mensen kennen en kan ook nog veel reizen. Naast dat dit onwijs leuk is en je heel veel ervaring opdoet, is er ook een nieuwe ontwikkeling in gang gezet.  Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil dat alle opleidingen akkoord gaan om het collegegeld stop te zetten tijdens het bestuursjaar. Ze willen namelijk dat ambitieuze studenten, die deel willen nemen aan het bestuursjaar, juist gemotiveerd worden. Lees dit artikel voor meer informatie. 


Ga ervoor!

Ik zeg doen! Zoek wat de leukste nevenactiviteiten zijn bij jouw opleiding en haal het meeste uit jouw studie. Bouw tegelijkertijd nog een mooie cv op en jij zit helemaal goed. Zit je er nog over na te denken om bij een vereniging te gaan? Lees dan de verschillen in ons blog: Studentensteden zoekt uit: de verschillen tussen studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen. En bekijk daarna de verenigingen in jouw studentenstad. Enjoy!


Studenten Brainstorm

Creatieve, informele en innovatieve brainstormsessies met studenten

contact@studentenbrainstorm.nl

070 220 69 70


Zeestraat 100

2518 AD Den Haag

Studentenbrainstorm is een onderdeel van:

KvK: 65885619